Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

fredag den 28. juli 2017

Tid til en øl - Brauhaus Lüdde


28. Juli 2017

Den sidste dag i området kørte vi til Harzen for at opleve drypstenshulerne i Rübeland. På vejen kom vi forbi verdens længste hængebro/gangbro, der strækker sig 458 m over Rappbode dæmningen. Det er også muligt at tage en tur fra toppen ned over søen i ”Megazipline” eller gynge fra midten af broen i ”Gigaswing”. Vi nøjedes bare med at gå over den og tilbage ad dæmningen, og det var også en stor oplevelse.

Efterfølgende tog vi til den smukke by Quedlingburg, hvor de gamle huse er smukt restaurerede. Vi fik en sen frokost på torvet med en ”Radeberger Pils”.


Efterfølgende satte vi os ind på Brauhaus Lüdde, der ligger i Blasiistrasse 14. Bryghuset er fra 1807 og der er lidt steampunk over interiøret.



Min kone fik en Cola Light og jeg delte to øl med min datter. Vi bestilte en lys Weizenbier og en sort Schwarzbier, så kunne vi smage begge. Jeg skulle jo dog stadig køre hjem.


I 1876 overtog Carl-Friedrich Lüdde bryghuset. Familien drev det frem 2. verdenskrig, hvor det måtte lukke pga kampene. Efter krigen var det vanskeligt for George Lüdde at få gang i salget igen og faciliteterne var blevet nedslidt, så i 1966 lukkede bryghuset.

Efter jerntæppets fald i 1989 overtog hans niece de forfaldne bygninger og det blev starten på den nuværende brewpub. Man byggede om og moderniserede det hele med en biergarten og gæsteværelser. Siden har man også åbnet et hotel – ”Zum Brauhaus”.

Man brygger 3 faste øl samt 3 sæsonbryg.

Den originale ”braunbier” fra 1807 hedder ”Pubarschknall” og er kun på 1,0%. Den burde vi nok have valgt, når vi skulle Køre, men i stedet valgte vi den sorte ”Knuttenforz” på 4,8%.


Den står matsort i glasset med let beige skumtop. Duften er ristet. Den er let drikkelig og har en tør, ristet smag, hvor der dog er mere fylde end i ”Breznak” som jeg anmeldte i går. En anelse sødme i indledningen og en let humlebitterhed i afslutningen.

Karakter 3+


Deres ”Weizenbier” er sommerens sæsonøl. Det er en uklar korngul øl på 4,9%. Den er let og forfriskende. De typiske gærnoter er afdæmpede – lidt i stil med Erdinger. Der er de kendte noter af nellike og lidt lys frugt.

Karakter 3+

Dagen efter gik turen hjem til DK igen




Ingen kommentarer:

Send en kommentar