Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 26. august 2015

Tid til en øl - Humleland II



26. August 2015

Humleland var på besøg hos ( nogle af ) Aalborgs Ølentusiaster og efter spisepausen var Lene og Michael klar med de stærke øl. Den første var ”IPA Afrodisiakum”.


Som man kan se flyver der en lille bi rundt på etiketten, for der er brugt 10 kilo orangeblomst-honning i denne øl, for af modsvare humlen. En flot, gylden øl med hvidt skum, der sætter sig smukt på glassets sider. Alkoholprocenten er 8,0% og bitterheden når 46 IBU. Der er brugt amerikansk citrushumle. Den har en let sødlig duft, men ikke tydelig honningaroma. Efter en sødlig indledning med lidt honning skifter smagen til bitter appelsinskal og humle i eftersmagen.

Karakter 3+

Orangeblomsthonning er gennem tiderne blevet brugt som afrosisiakum. ”Mon ikke dee erotiske drifter får et boost med denne IPA, hvor andre virkemidler som humle og alkohol leger med. – Men husk! For meget kan have den modsatte effekt”.

Vi fik ikke for meget, men vist heller ikke nok til at drifterne helt kom i kog.


”Kom tilbage” er en saison på 8,2%. Vi ser solen på etiketten og måske er det et forsøg på at kalde den frem, der hentydes til. Det kunne også være Danseorkesteret, for dem tænker man naturligvis på, når man hører den sætning. Men hvad de lige har med øl at gøre, ved jeg ikke.

Bitterheden er naturligvis ikke så høj ( 28 IBU ). Der er brugt Citra, Galaxy og Sorachi Ace. Sidstnævnte har jeg det lidt svært ved i længden. Det er en japansk humle, der smager en masse af dild, og selvom denne er spændende i begyndelse, får jeg meget hurtigt nok af den. Det er ellers en øl med en god fylde, men altså – Sorachi Ace

Karakter 3+


Den næste øl var den eneste søde, mørke øl i smagningen – ”Kakaobønnen”. Det var en øl, jeg havde set lidt frem til, for jeg havde den med til vores sidste ølsmagning med vennerne. Her var der et eller andet gået galt, for den var syrlig og udrikkelig – så jeg var spændt på, hvordan den skulle smage. Og det var en helt anden oplevelse end sidst. Det er en sweet stout på 8,2%. Der er brugt 4 kg kakaonødder, 70 vaniljestænger og indonesisk kaffe.

Den er sort med brunt skum. Sødlig duft, hvor især chokoladen trænger igennem. Blød og fyldig krop. Dejlig sød smag, hvor chokoladen fylder godt. Det kan ellers ofte være en vammel sag, men her er det godt doceret og balanceret med andre ting. Helt klart aftenens bedste øl. Den vandt også afstemningen, der blev foretaget ved håndsoprækning – en hurtig og fornøjelig måde at gøre det på.

Karakter 4+


Derefter fulgte en anden mørk øl, men dette var en mørk IPA. Vi talte lidt om det selvmodsigende i det, men det er en type, vi efterhånden kender flere af, og det beskriver øllet meget godt.

”US-Trip ”02” er på 90 IBU og var aftenens bitreste øl, men virkede pga den mørke malt  ikke sådan. Der er brugt Columbus, Simcoe og Amarillo og så er den tørhumlet med Citra. Alt havde været i skønneste orden, hvis de ikke lige havde putte Sorachi Ace i også. Beklager, men jeg synes, det ødelægger øllet

Karakter 3+


Aftenens sidste øl var også den stærkeste – ”Promillaen” på 10.0% - En IIPA med en bitterhed på 80 IBU. Her er brugt Citra, Mosaic og Belma – en humletype, der skulle have lidt noter af jordbær. En god fyldig øl, hvor alkoholen var med til at fylde. Frugtig smag – måske med lidt jordbær (?) og en god afsluttende bitterhed.

Karakter 4

En dejlig ølsmagning med gode øl, men de kunne med fordel skære lidt ned på dildhumlen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar