Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 2. december 2012

Tid til en øl - Einbeck Winter Bock


2. December 2012

I går havde vi eftermiddagsforestilling på ”Nøddebo” og derefter skulle vi til julefrokost hos gode venner. Her var, hvad hjertet kunne begære – sild og æg, fiskefiletter, medister, skinke med grønlangkål og brunede kartofler, ribbenssteg og hjemmelavet levetpostej og naturligvis ris a la mande.

Dertil var der gode juleøl – Carlsberg 47, Jacobsen Golden Naked Christmas Ale, Julemumme fra Kongens Bryghus og en gammel 2010-udgave af Semper Ardens Christmas Ale til desserten. Derudover var der en  - for mig ukendt – øl fra Einbeck.

Jeg kan godt lide de stærke bockøl fra Einbecker Brauhaus, men er ikke tidligere stødt på deres ”Winter Bock”. Etiketterne på Einbecks øl er ens. Det er kun farven, der adskiller dem, og ”Winter Bock” har en skinnende rød julefarve.

Det er en flot rødlig øl på 7,5%. Den er brygget efter Reinheitsgebot, hvilket jo betyder at man ikke må tilsætte julekrydderier og andet stads. Derfor er duften meget lig hvad man eller kender. Sødme  og lidt karamel fra malten, men man aner alligevel en vis frugtig note, der giver julehygge. Smagen er også præget af sødme og bær. En udmærket jule/vinter øl.

karakter 4+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar