Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 15. december 2012

Tid til en øl - Du Monde Blanc / Nice Chouffe ?/ Amager Wookiee IPA

15. December 2012

I går var der julekoncert på Nordkraft ( jeg havde ingen elever med ). Efterfølgende var vi nogle lærere fra den gamle musikskole, der fandt sammen til en julehyggeaften. Vi faldt ind på en helt ny cafe, der lå lige ved Nordkraft. Udvalget af mad viste sig at været sparsommeligt – sandwich, popcorn, peanuts og toast. Tjeneren neddelte så, at der ikke var flere boller til sandwich, så vi bestilte alle toast. Ikke noget særlig mættende måltid og han var også løbet tør for ost, så han eksperimenterede med brie i toasten. Det smagte nu udmærket.

Der var flere øl på menuen. På flaske kunne vi få Carlsberg, Tuborg, Newcastle, Duff og Hoegaarden Wit. På fad var der bla. Ale nr. 16 og ”Du monde Blanc”.

”Du Monde Blanc” brygges vist af Brouwerij van Steenberge, men jeg kan ikke finde noget på deres hjemmeside. Det fremgår at det er en relativ ny produktion. Den er på 5.0% og krydret med pomerans og koriander. Den blev serveret i glas, der fuldstændig ligner Hoegaardens. Stort og groft, men det giver faktisk en vis pondus til øllet.

En ufiltreret witbier, der har de typiske noter af krydderi og appelsin, men de er mere afdæmpede end i Hoegaarden Wit. Det er for mig et plus, da jeg synes at Hoegaarden nogle gange er lidt for parfumeret. Bitterheden er naturligvis lav.

Karakter 3

Da jeg stod og ventede ved bussen uden for John Bull Pub, blev jeg kontaktet af en nordmand. Jeg havde været Ølkonsortiet for at finde et par øl til juleaften. ”Gouden Carolus Christmas” til andestegen og en ”Stille Nacht” til en stille stund. Samt et par stykker mere. Nordmanden – Per – glædede sig over at se en med poser fra den butik, han tidligere havde besøgt. Der havde han købt ind i større målestok, og det var ikke første gang. Sven i Ølkonsortiet siger da også, at det er nordmændene, der holder butikken i gang. Skal vi danskere ikke lige se at komme med på vognen også.

Nå, men Per foretrak selv Nice Chouffe som juleøl, og fortalte at den have de på John Bull. Så der skulle ikke megen overtalelse til, før jeg udsatte busturen hjem en times tid. Det var behageligt selskab, og vi fik talt om masser af øl og også om øllets verden i Norge, som jeg jo da kender lidt til. Per gav en ”N’ice Chouffe” som jeg har smagt tidligere, og skrevet om i 2009. Men på John Bull var det bestemt en lys, gylden øl ( selvom det var en dunkel belysning ) og ”N’Ice Chouffe” er mørk, så enten er det en ny udgave eller ( mere sandsynligt ) en ”La chouffe Blond” vi fik serveret. Der er jo også nisser på alle etiketter, så måske er det forklaringen. Det var i hvert fald en dejlig øl, så der er ingen grund til klage.

Derefter gav jeg en velhumlet IPA fra Amager Bryghus – ”Wookiee IPA”. Det er en amerikansk Westcoast IPA på 7,4%. Den er da også brygget i samarbejde med Port Brewing. Mike Rodriguez  og Tomme Arthur besøgte Amager Bryghus i marts 2011 og dette blev resultatet. Hvorfor den lige har fået det navn, ved jeg ikke rigtig, men hvis wookieen Chewbacca drak øl ville det sikkert være en IPA. En gylden øl med en yderst behagelig aroma. Der oplyses ikke noget om humletyper, men det er eksotiske frugter som mango og fersken, der blander sig med grape. Som sædvanlig ville jeg gerne have aromahumlen til at vare endnu længere, men her hænger smagen faktisk godt ved inden der afsluttes med mere ren bitterhed.

Karakter 4

Tak til Per for en overraskende, hyggelig aften på John Bull.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar