Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 4. november 2012

Tid til en øl - Flying Dog Woody Creek


4. November 2012

”Woody Creek” er en ”belgian style white beer brewed with coriander and bitter orange peel” – altså en  witbier lige efter bogen. Den er brygget af amerikanske Flying Dog Brewery og derfor kan man måske forvente en mere ekstrem øl med masser af humle. Når man ser etiketten ser det i hvert fald eksplosivt ud, men alle bryggeriets etiketter er yderst ekspressive. Det skyldes nok forbindelsen med Hunter S. Thompson, der er kendt for sin ”lige på og hårdt” journalistik – Gonzo.

 
På etiketten eksploderer Woody Creek Tavern. Det er åbenbart øltønderne der ikke kan stå for presset og sender taget på himmelflugt – sammen med nogle runde CD-skiver (?). Lidt uforståeligt.
Men er det så sådan en ekstrem, amerikansk udgave af witbier. Bitterheden er kun på 17 IBU. Alkoholprocenten på 4,8%. Den er helt efter bogen tilsat koriander og bitter appelsinskal. Brygget med pilsnermalt, hvede og havre. Det er ikke umiddelbart noget ekstremt der springer i øjnene.
Det er en ufiltreret lys gul øl med mange bobler og hvidt skum. I duften træder netop typisk witbier noter frem – koriander og appelsin. Den er let og forfriskende i munden. Det er en sommersæsonøl.
Smagen er vældig god. Der er en meget fin balance mellem ingredienserne, så denne øl er ikke en ektremudgave, men bare et ualmindeligt godt bud på en traditionel belgisk wit.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar