Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

mandag den 5. november 2012

Tid til en øl - Beer Here Dead Cat


5. November 2012

Vi har i tidens løb haft otte forskellige katte, samt en hel masse killinger. Mange af dem er blevet gamle, men alligevel lever de jo ikke evigt. Vi har stadig to katte, men den ene er flyttet med vores datter i lejlighed. Og vi har jo ikke haft otte på en gang. Det har været dejlige dyr og så er det fint at mindes dem med en øl fra Beer Here – ”Dead Cat”.

”Dead Cat” er den 5. øl i serien ( så vidt jeg husker ) og det er måske den sidste. Jeg har ikke fået anmeldt ”Hopcat”. Oprindelig var der planlagt 10 øl – alle på 4,7% og humlet med Nelson Sauvin, men netop mangel på Nelson Sauvin humle er baggrunden for aftenens øl. ”Dead Cat” er måske afslutningen på katteserien for på etiketten står der: ” ”Dead Cat is an ale base on Beer Here Fat Cat, which is temporarily dead due to hop shortages” Her skal især lægges mærke til ordet ”temporarily”, så forhåbentlig får vi også de sidste 5 øl i serien på et senere tidspunkt. I stedet for Nelson Sauvin er der benyttet Simcoe-humle.

Det er en ufiltreret red ale med et veritabelt kildevæld af bobler og kraftigt hvidt skum. Dejlig kraftig duft af humle – overvejende grape, synes jeg. Her adskiller den sig selvfølgelig lidt fra originalen. Frisk og levende på trods af navnet. En anelse flygtig malt i starten men det er humlen der dominerer. Vældig megen smag til en relativ lav alkoholprocent. Men den når ikke helt op på siden af ”Fat Cat”, som jeg nok vil foretrække. Den kan bare ikke lige anskaffes nu.

Karakter 3+


Ingen kommentarer:

Send en kommentar