Mod
alle odds fik vi spillet på Skansen i dag. Det regnede, da vi mødte ind og
stadig da vi begyndte at klæde om, men så holdt det tørvejr under hele
forestillingen. Da jeg senere knappede en øl op herhjemme, regnede det igen.
Det
blev en god øl til disse temmelig mørke og kolde juliaftener – ”Mochaccino
Messiah” fra bryggeriet To Øl.
Det
er Tore Gynther og Tobias Emil Jensen, der står bag bryggeriet. I 2005 var de
til fest på gymnasiet, hvor de sad og spyttede lidt i nogle dovne pilsnere
sammen med deres lærer Mikkel Bjergsø. De blev enige om, at man skulle brygge
nogle bedre øl og lånte gymnasiets kantine efter lukketid. Det blev til nogle
lange og hårde nætter både for lærer og elever, men øllet blev godt.
Opmærksomme
ølnørder har nok genkendt lærerens navn, for Mikkel Bjergsø har siden formået
at lave noget af den bedste og mest eksperimenterende øl i verden.
Tore
og Tobias flyttede produktionen ned i forældrenes kælder og bryggede videre
der, og i 2010 var de klar med en øl, og lavede et samarbejde med Mikkeller.
De
har lavet en lille vision – om at:
”give
øllet ungdom” – det gør ikke nødvendigvis en øl bedre at den er blevet brygget
i 100 år.
”aldrig
i supermarked” – De vil lave det bedste øl, ikke det mest udbredte.
”have
kant og nerve” – udvide folks ølforståelse, men det skal være sjovt.
På
Copenhagen Beer Celebration i år præsenterede de ”Mochaccino Messiah” – en Mochaccino
er en cappuccino, hvor der også er chokolade i.
Den
er benævnt ”Coffee Brown Ale”. Brygget med vand, malt, flækket havre, laktose,
humle, kaffe og gær. Der er brugt chokolademalt, men kaffen er ikke oplyst – ej
heller humletypen.
”
Mochacciono Messiah er en cadeau til den første kop spæde morgenkaffe, der
fjerner søvnen fra øjenkrogen og gør dig klar til en ny dag”.
Det
er en meget mørk, næsten kulsort øl med beige skum bestående af store bobler. Alkoholprocenten
er på 7,0%. Den har en meget dejlig aroma, hvor kaffe, chokolade og lidt mælkepulver
naturligvis gør sig gældende, men samtidig overrasker en frisk, frugtig duft,
der nærmest minder om champagne. Det er ikke en stout, men en brown ale,
hvilket gør den behagelig let og nem at drikke. Smagen er ristet af både malt
og kaffe, men også her mødes man af en let forfriskende cider/champagnenote,
der balancerer kaffen godt. Eftersmagen er mest præget at bitterheden fra
kaffen. En virkelig dejlig øl, hvor kaffen kommer til sin ret uden at blive for
besk.
Karakter
5
Ingen kommentarer:
Send en kommentar