Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 26. juni 2012

Tid til en øl - Kvickly / Vejle Klassik


26. Juni 2012

Nu er vi begyndt at øve udendørs på Skansespillet. Fra kl. 18 – 22, så det bliver sent, og det er ikke altid til at få skrevet om øl – endsige smagt på nogle. For vi drikker naturligvis ikke før vi skal øve. I dag blæste det bitterligt koldt og voldene på Skansen forstærker det indtryk, så vi kunne heldigvis tage hjem efterhånden som vores scener blev afviklet.

Så kunne man jo smage en øl, og det blev ”Klassik” som Vejle Bryghus laver til Kvickly. De har længe haft en ”Klassik” i deres sortiment, så det er ikke en ny øl brygget specielt til denne anledning.

Vi får en hurtig beskrivelse af wienerøllet, som herhjemme bedre kendes som ”classic” – muligvis fordi den er et år ældre end pilsneren. Den øl er brygget meed wiener – og münchenermalt. Bitterhumlen er Perle og Hersbrucker er brugt som aromahumle. Alkoholprocent er 4,6%.

Det er en smuk, mørk gylden øl med kraftigt skum. Den er klar, så man kan tydeligt se det væld af bobler der er. Det virker som ekstra tilsætning. Aromaen er er sødlig malt med noter at ristet brød og mariekiks. De mange bobler giver en meget livlig karakter, så den virker frisk, selvom smagen og domineres af maltet - og ristet brød med smør. Til sidst afsluttes med let bitterhed.

Karakter 3+

I morgen bliver min yngste datter student og min ældste bachelor, så det skal fejres. I første omgang med champagne, men forhåbentlig bliver der tid til, at – i hvert fald jeg kan fejre det med en god øl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar