Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 16. juni 2012

Tid til en øl - Kvickly / Svaneke Half n' Half


16. Juni 2012

Jeg er nu nået halvvejs gennem de 12 øl, der er med i Kvicklys Ølvalg 2012, og så er det nok på sin plads at smage en ”Retro Half n’ Half” fra Svaneke Bryghus. Etiketten ( Bornholm ) er delt på midten i en mørk og en lys side, og jeg har forsøgt at gøre det samme i glasset, og det lykkedes næsten.

”Half n’ Half” er retro. Det er en blanding af pilsner og porter – fra tiden før jeg begyndte at interessere mig for øl, så jeg har faktisk aldrig været så eksperimenterende. Det var vel de to øltyper, der fandtes dengang og så er det jo ganske naturligt, at man prøver at blande – om ikke andet for, at der skal ske noget nyt.

Nu er jeg normalt ikke så meget til blandinger ( øl & citronvand, øl & cola ), så det var med lidt skepsis jeg åbnede denne flaske. På den anden side er det trods alt to øltyper, så det burde gå bedre.

Det er en ufiltreret øl på 5,0%. Mørk i farven, men ikke helt ugennemsigtig. Der er et rødbrunt skær over den. Kraftigt skum af cremet karakter. Man bliver mødt at en ristet aroma, hvor sødlig malt spiller en rolle. Væsentlig mere afdæmpet end Thisteds øl fra i går. Det er jo også en slags porter light, vi har med at gøre. Pilsneren gør sig gældende i mundfylden. ”Half n’ Half” er let og frisk, og kan godt på mange måder minde om en schwarzbier. Den minder mig også lidt i karakter om Guinness ( som jeg ikke drikker så meget af ), men den har et lidt sødere maltpræg. Der afsluttes med en let bitterhed. Faktisk synes jeg det er en rigtig god blanding, der indtil videre er det bedste bud på en vinder. Den adskiller sig fra det sortiment, der ellers er i Kvickly, og virker som en fin øl en sommeraften på terrassen.

Karakter 4

Til aften kommer der ingen anmeldeser i dag, for lige om lidt starter Ølentusiasterne i Aalborg en Ølmarathonsmagning, hvor vi skal smage 42,195 øl. Selvom det er få centiliter af hver, kan det godt gå hen og blive en svært hyggelig aften, hvor jeg ikke regner med at være helt klar i mælet i sidst. Jeg er nok heller ikke i stand til at skrive læseligt – selv på PC. Så den historie kommer de næste par dage, inden jeg forsætter med Kvicklys øl.

Højt skum og god weekend.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar