Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

lørdag den 23. juni 2012

Tid til en øl - Kvickly / Indslev Mørk Hvede


23. Juni 2012

Man kan ikke beskylde Indslev Bryggeri for at være for fantasifulde, når de finder på nye navne til deres øl. Til gengæld ved man altid hvad man får, og det gælder også for deres bidrag til Kvicklys ølvalg.

”Mørk Hvede” er som navnet siger, en dunkelweizen på 4,9%. Vi får oplyst på etiketten at denne øltype kan føres tilbage til år 800 f. kr. Et gravfund i Franken fra denne tid indeholdt en beholder med mørk hvedeøl. Nu er det ikke præcis denne øl, Indslev har prøvet at eftergøre. Det er nok mere den moderne stil vi kender fra mange tyske udgaver.

Det er en ufiltreret mørkebrun øl med kraftigt skum. Aromaen ligner den vi er stødt på så mange gange før  i de tyske hvedeøl – kryddernelliker, banan og en smule syrlighed. Den er højt karboneret og prikker fint på tungen. Smagen er god, men ret traditionel og kan have tendens til  hurtigt at klinge ud, men hvis man selv arbejder lidt med at holde den i munden, åbner den sig og bliver hængende i pæn lang tid. Det er en god og traditionel hvedeøl, der sikkert vil gøre sig godt i Kvicklys sortiment, hvor man jo ikke kan købe Maisel eller andre tyske dunkelweizen.

Karakter 3+

Vi var ikke til stort Skt. Hans bål i år. Vi plejer at være på Lindholm Høje, hvor Coro Misto synger, men det er et udsat sted, hvor det helst skal være godt sommervarmt for at det er rart. Så det blev til grillmad herhjemme og Skt. Hans bål i bålfadet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar