Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 6. juni 2012

Tid til en øl - Amager Lust


6. Juni 2012

”Vi er ikke stolte af at være syndere – men i det mindste er vi åbne omkring det.”

Dette citat stammer fra Amager Bryghus, der er begyndt en serie øl, baseret på de syv dødssynder. De to første var ”Gluttony” ( Grådighed ) og ”Lust” ( Lyst ) og på ølfestivalen i år havde de ”Sloth” ( Dovenskab ) og ”Wrath” ( Vrede ) med. Den første øl jeg har set her i Aalborg er ”Lust”. Den fandt jeg i Peter Vin i Nørresundby.

Det er en butik, der udover vin også sælger kvalitetsvarer af andre slags - kaffe, chokolade og naturligvis øl. Der er en stor og velassorteret ølafdeling med især danske og belgiske øl.

På etiketten ser vi en manga-agtig kvinde, der tager karbad i rødvin (?). Måske skal det forestille denne øl, der da også har et lidt rødligt skær over sig. Der er små hjerter rundt i kanten af billedet. Tegningen er lavet af Simon Hartvig Daugaard. Teksten er skrevet på engelsk – man satser nok også en del på det internationale marked. Amager Bryghus rangerer højt på Ratebeer.

”Denne belgiske øl er så rig, så sødmefuld og så krydret ( ”luscious” kan også oversættes ”vammel”, hvilket er et ord, jeg kender flere, der vil benævne den med ), at vi ikke tøve med at kalde den ”ren lyst” på flaske. Mens vi bryggede denne øl blev stemningen i bryghuset noget sensuel, hvis ikke direkte erotisk. Alle involverede begyndte at kindkysse og hvis ikke dørklokken havde lydt, kunne det have udviklet sig videre…..”

Jo, det er saftige sager vi har gang i. Teksten adskiller sig lidt fra den på hjemmesiden, hvor kindkysserne er nævnt ved navn. Her hævder man også at have tilsat afrodisiaka som spansk flue, østers og pulveriseret hjortepenis ( eller også er det løgn ). På etiketten har man bare tænkt på det, så teksten her er lidt mindre udfordrende.

Den er brygget med ekstra Demerera-sukker og mørk kandis-sirup og det kan mærkes. Northern Brewer og Saaz er humlevalget, men det mærker man til gengæld ikke meget til.

Det er en belgisk strong ale på 9,2%. Den er mørk med et rødligt skær og stort set intet skum. Sukkeret fornemmes allerede i aromaen – sødlig og let krydret. Fyldig, varmende krop – passer godt til billedet. Det er en af de sødeste øl, jeg har smagt i lang tid. Nogle vil nok hurtigt stå af, men det skræmmer ikke mig så meget. Humlen fornemmes stort set ikke, og ville nok have give en lidt bedre balance. Jeg tror dog ikke balance er målet med denne serie, men mere at udforske og beskrive de forskellige synders karakter. Og synden består jo ofte af umådeholdenhed.

”Lust” er sukkersød, sexet og en smule vammel.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar